فهرست عناوین مقاله

فهرست این مطلب

محصولات
مقالات
فروشگاه و آکادمی لوشف

خمیر مایه و نحوه ی فعال کردن

ارسال در: 8 اردیبهشت 1399
دسته: آموزش
سطح: متوسط
زمان: 20 دقیقه

برای فعال کردن خمیر مایع ما به یک ظرف ترجیحا شیشه ای یک قاشق چوبی یک دما سنج ۷ گرم شکر ۴ گرم ارد و ۱۰۰ میل آب نیاز داریم

فعال کردن خمیر مایه

،.خمیر مایه

خمیر مایه را می‌توان با استفاده از یک ماده خمیرزای خشک به نام “خمیر خشک فعال” (Active Dry Yeast) تهیه کرد. مخمر، یک نوع خمیر آرد است که به صورت خشک شده و فعال شده است. به این معنی که آن را می‌توان به سادگی با آب مخلوط کرده و در نان و دیگر محصولات خمیری استفاده کرد.

خمیر خشک فعال حاوی باکتری‌های خمیرزایی است . در صورت قرار گرفتن در محیط گرم و مرطوب، شروع به فعالیت و تولید گازهایی می‌کنند که باعث عمل آمدن خمیر می‌شود. به دلیل داشتن عمر طولانی‌تر و ذخیره شدن آسان‌تر در مقایسه با خمیر ترش، خمیر خشک فعال برای تهیه نان و دیگر محصولات خمیری به شدت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نحوه عمل آوری خمیر مایه

برای فعال کردن خمیر مایع ما به یک ظرف ترجیحا شیشه ای یک قاشق چوبی یک دما سنج ۷ گرم شکر ۴ گرم ارد و ۱۰۰ میل آب نیاز داریم

قبل از اینکه به صورت عملی این کار را انجام بدیم چند نکته خیلی مهم رو در باره خمیر مایه میگم:

۱.استفاده از وسایلی که احتمال واکنش شیمیایی در انها وجود دارد ممنوع است

۲. وسیله ها باید کاملا تمیز باشد

۳.مخمر یک نوع قارچ است که از قندهای ساده تغذیه میکنند و دی اکسیدکربن پس می دهند

۴.نوع مخمر رو بشناسید که بدونید باید فعال کنید یا خیر این مورد رو روی پکیج نوشته است

۵.بعد از باز کردن درب محصول خمیر مایه ،مابقی مخمر را بر اساس شرایط نگهداری که روی جلد گفته شده قرار بدید

خوب اب مورد نیازمون رو بروی شعله میگذاریم و به دمای ۵۰ درجه که رسید از روی شعله بر میداریم آب را در ظرف شیشه ای ریخته و شکر رو اضافه کرده و مخلوظ میکنیم.

در این مرحله دما رو چک کرده و به ۴۰ درجه سانتی گراد میرسونیم،مقدار مخمر رو اضافه کرده هم زده و ارد رو روی سطح ظرف میپاشیم .اگر تمام مراحل را درست انجام داده باشیم بعد از ۱۰ دقیقه شاهد فعالیت های مخمر خواهیم بود اگر خیر که دوباره امتحان میکنیم

فیلم فعال کردن مخمر را در ایسنتاگرام و کانال تگرام گذاشتم می تونید استفاده کنید

 

 

فهرست این مطلب

نویسنده:
رشیدی حمید
رشیدی حمید