فهرست عناوین مقاله

فهرست این مطلب

محصولات
مقالات
فروشگاه و آکادمی لوشف

آموزش طبخ ماهی زبیدی (حلوا سفید) در سایت آشپزی لوشف

ارسال در: 13 آذر 1399
دسته: غذای اصلی

ابتدا ماهی را پاک کرده و بعد از جدا کردن قسمت درونی شکم ماهی آنرا با برس میشوییم بعد در کناری گذاشته و با دستمال حوله ای آنرا کاملا خشک میکنیم.روغن زیتون را با فلفل سیاه و قرمز،نمک،رزماری،پیاز و سیر مخلوط میکنیم و درون شکم ماهی میگذاری

ماهی زبیدی

مطالب سایت رو مرور میکردم که به یه چیز عجیب بر خوردم ،در واقع عجیب بودنش اینه که بر نخوردم 🙂 همان طور در صفحه درباره ی من سایت لوشف گفتم من سال های زیادی را در جنوب کشور زندگی کرده ام و کلا با غذای دریایی بزرگ شدم و دیدم تا الان هیج دستور دریایی رو در سایت قرار ندادم. در آرشیو گشتم تا این عکس رو پیدا کردم و گفتم که با شما هم به اشتراک بگذارم.این دستور نکته خاصی که داره نوع پخت ماهی است که در منقل درست میشه در واقع در جنوب ایران منقل بیشتر برای پخت ماهی و میگو استفاده میشد تا جوجه و کباب.به همین علت دستور امروز یک رسپی سنتی با روش پخت سنتی است. برای پختن ماهی زبیدی با طعم بی نظیر ما به مواد زیر نیاز داریم :

ماهی زبیدی1 عدد
پیاز100 گرم
سیر20 گرم
لیمو2عدد
برگ بو3 برگ
فلفل سیاه10 گرم
فلفل قرمز5 گرم
رزماری تازه1 شاخه 
نمک6 گرم
روغن زیتون30 گرم

ابتدا ماهی را پاک کرده و بعد از جدا کردن قسمت درونی شکم ماهی آنرا با برس میشوییم بعد در کناری گذاشته و با دستمال حوله ای آنرا کاملا خشک میکنیم.روغن زیتون را با فلفل سیاه و قرمز،نمک،رزماری،پیاز و سیر مخلوط میکنیم و درون شکم ماهی میگذاریم.لیمو ها را برش زده و چند برش را درون شکم ماهی قرار میدهیم.یک ورق کاغذ فر را اماده کرده یک لایه از موادی که به روغن آغشته کرده ایم رابه همراه چند برش دیگر از لیمو  میچینیم ماهی را بر روی آن گذاشته و برروی ماهی نیز از مواد گذاشته و برگه های بو را نیز درون و بیرون ماهی میگذاریم. کاغذ رو کامل میپیچیم طوری که راه نفوذی نداشته باشد و درون فویل گذاشته و کامل انرا میبندیم و در منقلی که آتش اولیه آن فروکش کرده و دمای تقریبی 160 درجه را دارد قرار میدهیم و روی آنرا نیز با ذغال میپوشانیم.بعد از گذشت 15 دقیقه ماهی کاملا پخته شده است فویل و کاغذ فر را جدا کنید و در ظرف سرو گذاشته و نوش جان کنید.

با توجه به یک ماهی 300 تا 400 گرمی و میزان دمای گفته شده زمان را رعایت کنید. این ماهی را به این روش آمده کنید مطمئن باشید که هیچ بوی نا مطبوعی نخواهد داد و با طعم لذیذش شما را مشتری ثابت این روش میکند.تنها نکته ای که لازم دونستم بگم این مورد هست که لیمو و برگهای بو موجود درون ماهی بعد از پخت قابل خوردن نیستند و حتما موقع سرو آنرا از ماهی جدا کنید.امیدوارم که درست کنید و نوش جان کنید.

فهرست این مطلب

نویسنده:
رشیدی حمید
رشیدی حمید